Gran pla general: Mostra un gran escenari o una gran multitud, no permet apreciar detalls sinó la situació en què succeeix la escena. Té un valor descriptiu, tot i que també pot adquirir un valor dramàtic si comparem proporcions en alguns casos.
Pla general: Té les mateixes característiques que el gran pla general. Però descriu des d'una posició molts més pròxima, i ofereix una mica de més detall del lloc o paisatge. També pot aparèixer un subjecte per a introduir-lo al context.
Pla americà o tres quarts: Un dels més coneguts. Mostra els personatges des del cap fins als genolls, és a dir tres quarts de la figura humana.
Va sorgir en les pel·lícules del Far West, per enregistrar les armes dels vaquers.
Pla mig: Mostra des del cap fins a la cintura. El que s’ajusta més a allò que veiem al parlar amb algú, per això és molt comú en converses.
També existeix el pla mitjà curt, més apropat, enquadrant del cap fins a la meitat de la panxa, donant únicament importància a el personatge i no al fons.
Primer pla: Mostra al subjecte des del cap fins a les espatlles, donant així importància a l'expressió del personatge. És íntim per la seva distància, i pot transmetre certa confidència.
També existeix el primeríssim primer pla, que capta una part del personatge (cara, mà, ulls, etc) per així apreciar-lo en tot detall.
Pla detall: Un enquadrament molt apropat a una acció o un objecte, perquè no passi desapercebut. En cinema, s’utilitza per a donar importància a la cosa, de manera que doni sentit o complementi la trama.
![](https://static.wixstatic.com/media/2bfc95_4de0674908714e568d538e46f04edaba~mv2.jpg/v1/fill/w_910,h_489,al_c,q_85,enc_avif,quality_auto/2bfc95_4de0674908714e568d538e46f04edaba~mv2.jpg)
Opmerkingen